Hou Vast! Laat Los!

“Hou vast! Laat los!” is een theaterstuk, waar toneel en performances samen smelten. De tekst van de twee monologen, komt uit het boek “Vrouwenverhalen”, geschreven door Deniz Kaptan.

Trailer: Yüksel Çilingir

Het gemeenschappelijke van deze verhalen?

Leven in een samenleving waar mannen heersen, vastgeklemd tussen verantwoordelijkheden en eigen wensen, en de moeilijkheden des levens die dit met zich meebrengt.
De plaats waar ontevredenheid niet genoeg is om voor verandering te zorgen… soms omwille van luiheid, soms door angst en soms puur door koppigheid. Bovenal omwille van de vicieuze cirkel waarin ze zijn gevangen en die hen afhankelijk heeft gemaakt tot het oneindige.

Deze vrouwen-verhalen, zijn een soort van geheim dat men alleen deelt met onbekenden. Niet om medelijden op te wekken, eerder om alles uit te kotsen. Er broeit iets in hen, klaar om over te koken en uit te barsten.
In hun wereld waar mannen domineren is het “de zottigheid” die de vrouw overheerst. 
Hierdoor ontstaan bovennatuurlijke situaties die ondanks alles doen glimlachen.
 
Auteur Deniz Kaptan Concept & regie Hüseyin Umaysız Dramaturgie Mesut Arslan Actrice Layla Önlen Sound Design Stijn Demeulenaere Lichtontwerper Frank Hardy Techniek Nele Verreycken, Kadir Demir Vertaling tekst Nihal Acar, Nerkiz Sahin Decor Toepassing Abdullah Sahbaz Trailer Yuksel Cilingir Foto Huseyin Umaysiz

Productie Theater Antract/ Hüseyin Umaysız Coproductie C-TAKT, Platform 0090
met dank aan: Mustafa Turk, Ahmet Bilgin, Meryem Bayram, Eddie Guldolf, Akrostis en iedereen die ons heeft gesteund

Duur: 55’
NED gesproken

2 June 2019
yuksel_cilingir