Poëziewandeling – Akrostiş & Ik hou van het Limburgs Landschap

Het Willemsfonds Houthalen-Helchteren en de redacteurs van het tijdschrift Akrostiş brengen tijdens deze zomerwandeling Turkse en Vlaamse natuurpoëzie in een prachtig groen kader, met een theatrale omlijsting. Iedereen is van harte welkom in het natuurgebied Hengelhoef, beheerd door natuurvereniging Limburgs Landschap vzw.

Het Willemsfonds, Limburgs Landschap en de Turks culturele vereniging Acrostis sloegen de handen in elkaar om samen poëzie in Hengelhoef te krijgen. Er werd een parcours gevolgd met tussenstops waar dichters poëzie ten gehore brachten.

Actrice Layla Onlen bracht een stuk van haar theaterstuk op de planken van de loopbrug over het watergebied van Hengelhoef. Ook lokale dichteres Josy Vanhove, wier vader tuinman was van de barones van Hengelhoef, droeg eigen werk voor.

Zo’n 60-tal deelnemers volgden de poëten. De opkomst was meer dan verwacht, aldus mede-organisator Wieske Engelen. Mevrouw Oznur, die het hele parcours mee volgde: “Ik vond het een schitterend initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. De gedichten waren multicultureel en heel divers. Ik heb er echt van genoten.”

Video: Yüksel Çilingir

28 April 2019
yuksel_cilingir