Samen…

Wij leven allemaal in het universum. Maar er is ook een universum binnen in elk wezen. En dit universum heeft zowel vrouwelijke als mannelijke aspecten. Als mens, zowel mannen als vrouwen, hebben wij ook veel vergelijkbare aspecten in onze biologie. 

In de geschiedenis, was het onderwijs eerst alleen beschikbaar voor de jongens. Het is veel later voor de meisjes begonnen. Maar apart… De reden was meestal religieus. 

Gelukkig, is het veranderd. Dus, ik ben naar gemengde scholen kunnen gaan. Ik vond het niet abnormaal omdat ik met mijn buurvrienden samen naar de school ben gegaan. Hoewel wij jongens onder ons soms geheime babbels hadden, vonden wij het leuk met onze meisje klasgenoten samen te zijn. Het was zelfs het spel. 

Sommige meisjes zijn naar meisjesschool gegaan. Er waren altijd jongens voor de school die op de meisjes wachtten. Ze gingen samen uit na de school. Blijkbaar, konden ze niet te lang van elkaar weg blijven.

Mijn vrouw is naar meisjes universiteit gegaan. Ik vroeg haar hoe het was. Ze zei dat het beter was omdat ze het makkelijk en leuk vonden. Als er jongen in de omgeving zijn, gedragen sommige meisjes zich anders, vertelde zij.

Volgens de onderzoekers, presteren zowel jongens als meisjes beter in een homogene leeromgeving. Ze zeg dat hun ontwikkeling, vooral op de leeftijd 13-15 jaar, grotendeels in verschillende tempo’s verloopt.

Er zijn verschillende manieren van denken. Volgens me, het leven is beter samen. In het universum, kunnen alle dingen samenleven. Wij leven ook samen en wij noemen het samenleving. Waroom kunnen wij dan niet samen studeren? Met de voordelen en nadelen…

11 February 2020
yuksel_cilingir